Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Nieuw te verschijnen
Nieuw te verschijnen luisterboeken in MP3-download en in streaming:
 
Titel: Ongenadig
Auteur: Karin Hazendonk

Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is.
Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.
Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan.
Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.
Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap.
Ze wordt echter niet wakker in de slaapkamer en lijkt overgeleverd aan de morbide plannen van Sven.
 
Titel: VIP6 Nu is het echt uit!
Auteur: Merlien Welzijn

De verkering tussen Robert en Anna is al een poosje spannend te noemen. Slaat die mooie spanning nu over in een breuk? En wat gaan Donnie en zijn makkers doen? Komen ze erachter dat Robert en Timo de politie over hun handel in gestolen spullen heeft verteld? Het zijn bepaald geen lieverdjes. Met zoveel spanning om zich heen is de grote vraag hoe Robert ermee omgaat. Hij is al eens in een vechtpartij beland en hij heeft regelmatig last van nachtmerries. Het leven van Robert komt overduidelijk in een stroomversnelling. Wordt het een happy end, of niet…?
 
Titel: Verdwenen paradijs
Auteur: Robert Speijer

Robert Speijer verhuisde op jonge leeftijd naar Singapore en groeide onbezorgd op tot de oorlog in Azië uitbrak. Door de dreiging van de naderende Japanners werd hij op de boot vooruit gestuurd naar vrienden in Batavia, Nederlands-Indië. Zijn ouders zouden zodra dat mogelijk was nakomen. Tijdens de bezetting van Nederlands-Indië werd hij geïnterneerd in diverse Jappenkampen. Wat volgt is een periode die zowel fysiek als mentaal steeds zwaarder wordt. Robert weet de kampen echter te overleven en is net als zijn lotgenoten verheugd als de Japanners de oorlog verliezen. Dan volgt een onstuimige en gevaarlijke periode tijdens de Indische onafhankelijkheidsstrijd waarin de voormalige kampbewoners opnieuw hun leven niet zeker zijn. Aangrijpende gebeurtenissen die Robert in zijn leven nooit is vergeten.
 
Titel: De Eerste Wereld
Auteur: Marc Lommert

Per ongeluk stuiten de vrienden Eroc en Tarú op een geheime Alchemistenschat, waardoor zij halsoverkop hun dorp moeten verlaten. Aan de zijde van enkele begaafde Magiërs reizen zij hun wereld over in een poging de schat en de daarin verscholen boodschap in veiligheid te brengen, maar zij kunnen niet voorkomen dat de Schim uit het Zwarte Woud hen achterhaalt.
De vrienden vluchten het land uit, maar met welk doel? De personen die zij zoeken zijn onvindbaar, de doelen die zij nastreven onhaalbaar en de vijanden die zij ontvluchten onherkenbaar. Bovendien blijken de personen die zij vertrouwen niet allemaal eerlijk. Het dwingt Eroc en Tarú moeilijke beslissingen te nemen, zeker wanneer duidelijk wordt dat de Schim zijn doelen bijstelt...
Deel 1 in de serie: Drie Werelden
 
Titel: De Tweede Wereld
Auteur: Marc Lommert

Vrede op Morjan was een zekerheid.
Tot Hij verscheen…
Hij is maar met één doel naar Morjan gekomen, weet Magiër Vilina: het ontketenen van de oorlog. Hij steelt waar hij wil en vermoordt wie hij wil. Niemand ziet hem, niemand verdenkt hem. Behalve Vilina.
In De Tweede Wereld volgen we het leven op Morjan, waar een allesvernietigende oorlog zal uitbreken. De koninkrijken van Morjan zijn machtig, maar lijken kansloos tegen de Zwarte Grootmeester en zijn legers. Of kunnen Eroc en Tarú nu ook het verschil maken?
Deel 2 in de serie: Drie Werelden
 
Titel: Koningslaan
Auteur: Ellen Lina

Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochters terug naar haar geboortedorp. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe start. Charlie heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft het nodig om het verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden, en haar werk als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten, de jonge Finn Bogers weet haar hart te veroveren. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn. Maar dan …
 
Titel: Sky
Auteur: Ellen Lina

De tweeëndertigjarige Elisa Verhaag is op haar zestiende moeder geworden van Sky. Het moederschap gooide haar leven behoorlijk overhoop, zeker omdat ze niet kon rekenen op enige steun van haar vriend Julian Sanders. Hij verliet hen toen Sky drie maanden oud was. Sky groeit op tot een eenzaam meisje, worstelend met haar grote intelligentie en sociale isolement.
Als ze een online vriendje krijgt, raakt ze geïnteresseerd in de relatie van haar vader en moeder. Ineens wil ze informatie over Julian en pubert ze meer dan ooit tevoren. Elisa voelt dat ze de grip aan het verliezen is. Alles wat ze achter zich liet, wordt weer overhoop gehaald.
Sky zoekt contact met Julian en dit niet gaat zoals ze had gehoopt, loopt de situatie uit op een regelrechte nachtmerrie. Elisa komt er al snel achter dat dit niet alleen aan Julian te wijten is. Sky's mentrix komt vervolgens met een schokkende onthulling. Het brengt Julian hoe dan ook weer terug in het leven van Elisa en de verschillen tussen hen blijken inmiddels groter dan ooit.
 
Titel: De broek uit
Auteur: David Brandsma

Christian Brodie is een man zoals velen. Een nette man. Een trouwe man. Af en toe een uitglijder. Een gemiddelde man. Netjes op tijd opstaan om naar werk te gaan. Aandacht geven aan zijn vriendin. Gelukkig zijn met wat hij heeft en het laten zien aan mensen waar hij niet om geeft. Accepteren dat hij een leven leidt zoals tallozen onder ons. De illusie de broek aan te hebben in de keuzes die hij maakt, maakt hem gelukkig.Totdat hij beseft dat hij in een gevangenis leeft, gecre‰erd door zijn eigen toedoen. Mensen om hem heen hebben de broek aan, en bepalen daardoor hoe hij zijn leven moet leiden. Het leven waar hij zich niet meer uit ziet komen..Dat maakt hem boos. Om te ontsnappen aan de realiteit moet hij een nieuwe keuze maken die hem ver weg brengt van zijn vervloekte leven. Een keuze die hem brengt naar een donkere kant die hij nooit gedacht had te bezitten…
 
Titel: Het Carillon
Auteur: Charles Dickens

Vertaald door Mark van Dijk.

''Het Carillon'' is het tweede verhaal van de bekende ''Christmas Books'', geschreven door Charles Dickens. Hierin volgen we het leven van de teleurgestelde Trotty Veck, een arme kruier in Victoriaans Londen. Trotty is zijn geloof in de mensheid verloren en denkt dat de oorzaak van zijn armoede ligt in zijn onwaardigheid. Dan wordt hij op Oudejaarsavond door een geest bezocht, die hem laat inzien dat niemand slecht wordt geboren, maar dat criminaliteit en armoede eerder door de mens zelf worden gecreëerd. Het is een verhaal over hoop, inzicht en onvoorwaardelijke liefde. Een verhaal dat meer dan ooit het ontdekken waard is!
 
Titel: De krekel bij de haard
Auteur: Charles Dickens

Vertaald door Mark van Dijk.

Na Een Kerstlied en Het Carillon, is dit het derde eindejaarsverhaal dat door Charles Dickens is geschreven. Hierin volgen we het gelukkige gezinsleven van vrachtrijder John Peerybingle, zijn vrouw Dot, hun baby en kindermeisje Tilly Slowboy. Als op een dag een mysterieuze, oudere vreemdeling op bezoek komt, drijft hij een wig tussen Dot en John. Ondertussen verandert de Krekel bij de Haard, wat in die tijd symbool stond voor geluk en welstand. Zo’n krekel betekende dat je welvarend genoeg was om gedurende de koude nachten een vuur te laten branden. Deze beschermer van huis en haard  voorkomt dat de hele situatie gruwelijk uit de hand loopt.
Dit is een verhaal over onvoorwaardelijke liefde, in al haar facetten. Een aangrijpend en ontroerend relaas dat bij het uitkomen in 1845 zelfs populairder was dan haar twee voorgangers bij elkaar!

 
Titel: De strijd van het leven
Auteur: Charles Dickens

Vertaald door Mark van Dijk

De Strijd van het Leven is het vierde verhaal van de bekende Christmas Books, geschreven door Charles Dickens. Dit wat minder bekende werk van Dickens is zeker de moeite van het (her)ontdekken waard. Het verhaal speelt zich af op een plek die ooit het toneel was van een bloederig slagveld. De symboliek hiervan vormt de achtergrond van deze roman en beschrijft de hechte band tussen de zussen Grace en Marion.
Albert Heathfield is verloofd met Marion, de jongste dochter van dokter Jeddler. Als Clemency, de bediende, haar op een nacht betrapt met een andere man, vlucht Marion en keert niet terug. In hun intense verdriet vinden de oudste zus Grace en Albert elkaar en trouwen. Het huwelijk is bijzonder gelukkig, maar Grace blijft worstelen met de vraag waar haar zus is gebleven.
Dit is een verhaal over opoffering en onvoorwaardelijke liefde. Een aangrijpend en origineel relaas dat innemend door Charles Dickens is geschreven.
 
Titel: De Orde
Auteur: Karin Kallenberg - Dimitri van Hove

Jeroen Joosten is dameskapper. Om een levensreddende operatie voor zijn dochtertje te bekostigen, steelt hij uit het kassa en uit de tassen van klanten. Maar hoe veel hij er ook bijklust, hij krijgt het geld niet bij elkaar. Dan komt hij in contact met een charismatische en schatrijke sekteleider die zichzelf ‘Vader’ noemt. Zal het Jeroen lukken om het leven van zijn dochter via de gevaarlijke Orde te redden?
 
Titel: Het hoofd
Auteur: Jacob Vis

In een bos bij IJsselmonde doet een bosarbeider een afschuwelijke ontdekking. Het rechercheteam onder leiding van inspecteur Van Arkel krijgt de opdracht de moord op te lossen. Het onderzoek dat Van Arkel samen met brigadier Mirjam van Roon doet, brengt hen naar Amsterdam en via de autoracebaan in Zandvoort weer terug naar IJsselmonde. Daar worden ze geconfronteerd met de dood van een oud-collega, een oude incestaffaire en de moord op een werknemer van een slachthuis.
 
Titel: De bidsprinkhaan
Auteur: Jacob Vis

IJsselmonde, oudejaarsavond. Een vrouw valt uit haar flat op de auto van een vrijend paartje. Ze was de minnares van Carlo van Beuningen. directeur van het slachthuis, die dood in haar flat wordt gevonden. Zijn vrouw Helga twijfelt aan de conclusie van de politie: moord en zelfmoord. Ze neemt de leiding van het slachthuis over en ondervindt dubieuze belangstelling voor haar en haar zaak. Bijvoorbeeld van Anton Krans, een keiharde veehandelaar, die echter merkt waarom Helga 'de bidsprinkhaan' genoemd wordt. Inspecteur Ren van Arkel, die Helga's vermoeden onderzoekt, ontdekt dat er flink met hormonen wordt geknoeid in de veehandel.
Titel: Brains
Auteur: Jacob Vis

Jan Peter Molenaar, alias Brains, is een zeventienjarige bendeleider die de stad IJsselmonde terroriseert. Brains, wiens schedel een griezelig nauwkeurige tatoeage draagt van zijn hersens, wil de grootste crimineel van Nederland worden. Om die ambities waar te maken, houdt hij zich bezig met drugshandel, prostitutie, afpersing en moord op bestelling. Als een nieuw bendelid bij zijn initiatie sterft, komt de bende in een stroomversnelling. Brains vindt inspecteur Ben van Arkel op zijn weg naar de criminele top.
 
Titel: Pumps, pillen en popcorn
Auteur: Angele Stegeman

Op het moment dat Esmee uit haar relatie met Bart stapt, neemt haar leven op veel vlakken in sneltreinvaart een andere wending. Esmee ontmoet na tien jaar haar jeugdliefde weer. Destijds had ze een punt achter gezet omdat Julius zich in het criminele circuit bevond. Nu, tien jaar later bloeit de liefde tussen hen weer op. Ze is overtuigd van zijn liefde voor haar. Echter niets is wat het lijkt. Voordat ze het in de gaten heeft, zit ze er tot over haar oren in de handel in diamanten. Ze gaat door een moeilijke periode vol spanning, waarin ze niemand kan vertrouwen.
 
Titel: Een zee van zacht geruis
Auteur: Frank de Zanger

Peter, een jonge ingenieur, gaat naar Sri Lanka om een waterproject af te ronden. Hij heeft weinig tijd om het boren van een aantal waterputten te begeleiden in de noordelijke Tamilgebieden, waar het Indiase leger probeert de vechtende partijen uit elkaar te houden. Ongewild raakt hij betrokken bij het conflict tussen de Tamil Tijgers en de Singalezen. Dan ontmoet hij Carin, een jonge lerares van Indiaas-Amerikaanse komaf. Door met hem op te trekken krijgt ze de kans haar fotoserie over Hindoetempels en processies in het noorden van het land af te ronden.
 
Titel: Los zand
Auteur: Caroline Wammes

Babs heeft het thuis én op het werk prima voor elkaar. Een lieve man, een dochter van 14 jaar en een hond die voor de nodige afleiding zorgt. Dochter Sascha loopt vaak precies langs het randje, maar er nooit helemaal overheen. De opvoeding rust geheel op de schouders van Babs en haar man heeft een rotsvast vertrouwen haar. Op het secretariaat van het bouwbedrijf waar Babs werkt, hebben haar collega’s het druk met de liefde. Babs is vooral druk met haar eigen werk bezig, dat ze met veel overtuiging en toewijding doet. Ze is teleurgesteld geen invloed te hebben op de keuze van haar nieuwe baas. Babs verliest de controle over haar zo overzichtelijke leventje.
 
Titel: Startschot
Auteur: Ingrid Mulder

Caro gaat normaal nooit met de bus, maar net die ene ochtend wel. De bus wordt door een jongen, die ze kent, gekaapt en hij schiet in het wilde weg. De politie denkt dat hij niet alleen opereerde. Dat iemand hem tot zijn daad heeft aangezet, die het er waarschijnlijk niet bij zal laten. Caro heeft wel een idee wie die persoon is, maar hoe kan ze dat bewijzen en hoe kan ze voorkomen dat hij een nog groter bloedbad aanricht.
 
Titel: Het kerstpakket
Auteur: Cathy Halmans

Twee jonge mensen nemen de trein op een late vrijdagavond voor kerst naar huis, een reis die hun leven zal veranderen. Laura Klein Olberdink is net kwaad weggelopen bij haar data. Simon van Brakel is zijn baan kwijtgeraakt en heeft zojuist afscheid genomen van zijn collega's. Tijdens de treinreis komen Laura en Simon erachter dat ze lotgenoten zijn. Ze vertellen elkaar hun geheimen als ze noodgedwongen een nacht en een dag samen doorbrengen. Dan krijgen ze te maken met een traumatische gebeurtenis, die een abrupt einde maakt aan hun vertrouwelijkheid. Ze moeten keuzes maken. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de ander.  
 
Titel: Een zomer in Cornwall
Auteur: Carla Vermaat

Drie jonge vrouwen trekken om uiteenlopende redenen naar Merlyn Porth, een badplaatsje aan de kust van Cornwall. Trish heeft het gevoel niet opgewassen te zijn tegen haar opstandige dochter Mia. Bovendien kan ze zich maar niet verlossen van haar opdringerige buurman. Voor Ellie resulteert een voorstelling van Les Miserables in een onverwachte, dramatische situatie. Summer is gewend alles te krijgen wat haar hartje begeert, totdat haar moeder en haar nieuwe stiefvader er een stokje voor steken. In ‘Een zomer in Cornwall’ brengt het lot de drie vrouwen bij elkaar, maar krijgen ze ook waarvoor ze zijn gekomen?
Titel: Niet voor niets
Auteur: Marjon Stroet

Alison Brachmeijer heeft het met haar geboortestad Daeledam gehad. Het mag voor de toeristen dan een schattig middeleeuws stadje zijn, maar de werkelijkheid is anders. Als Alison na een vakantie terug uit Thailand komt, lijken de strubbelingen tussen twee families het kookpunt te hebben bereikt. Alisons krijgt te maken met wraak en manipulatie. Zelfs haar relatie zet ze op het spel om de vrede te bewaren. De grond van de oude kaasfabriek lijkt de inzet van een nieuw conflict te worden en Alison probeert zich afzijdig te houden. Linda, haar moeder, heeft haar redenen om de strijdbijl niet te begraven.
 
Titel: Wij zijn als de dood voor de dood
Auteur: Lia Hebbink-Verbruggen

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep en veel mensen worden geconfronteerd met hun angst voor de dood. Het lijkt zo definitief, maar dat is het niet. Beluister het hoe en waarom van leven en dood. Want er valt veel over te weten. Angst is een emotie, een gevoel. De dood is een feit, een gebeurtenis. Beiden worden ervaren als negatief. Maar elke emotie en elke gebeurtenis leert je om er beter mee om te gaan. In dit luisterboek wordt niet gepretendeerd alle antwoorden te hebben, maar er is meer na dit leven. Verdiep je in de werking van emoties, in het bijzonder de angst om de dood beter te kunnen begrijpen. Het vele onderzoek dat is gedaan naar bijna-dood ervaringen (BDE), stervensvisioenen en regressietherapie helpt je daarbij. Mogelijk ervaar je na het beluisteren van dit boek enige geruststelling.
 
Titel: Duivelsbijbel
Auteur: Lineke Breukel

Rasmus Rasmussen, onderzoeksjournalist en misdaadschrijver, heeft een nieuw boek geschreven over zijn belevenissen in Denemarken. Wanneer het manuscript bij de uitgever ligt, wil hij vakantie gaan vieren. Hij heeft een campertje gekocht om daarmee naar zijn oude studievrienden in Amsterdam te rijden. Vlakbij de Nederlandse grens krijgt hij echter pech. Een groep jonge kunstenaars nodigt hem uit en helpt hem op weg. Als een jonge vrouw uit de groep zijn hulp vraagt, kan Ras niet vermoeden dat hij zijn hoofd in een duivels wespennest steekt...
 
Titel: Het matje
Auteur: Korrie de Vet en Tom Kniesmeijer

Het Matje is een optimistisch en relativerend luisterboek over zingeving. Het roept je op het matje en dat is zeker geen straf. Op je matje ontdek je wat jouw eigen richting is en kom je werkelijk tot leven. De optimistische boodschap is: je bent er nooit meer dan een enkele stap van verwijderd.
Het luisterboek spoort aan tot dagelijkse zingevingsfitness: iedereen kan het leren en je hoeft er niet eens bij te bewegen.
Zingevingsfitness voor mensen die hun eigen richting willen bepalen.
 
Titel: Stilleven
Auteur: Marieke Damen

Kunstenares Monica wordt door haar zus Manuela benaderd om een portret van haar te schilderen. De zussen hebben echter twintig jaar geen contact met elkaar gehad. Wat is er gebeurd dat hen uit elkaar heeft gedreven? De demonen uit haar verleden achtervolgen de volwassen Monica nog dagelijks. Of wordt zij werkelijk achtervolgd?
In flashbacks leren we de tienjarige Monica en puber Manuela kennen. De meisjes groeien op in een gezin waarin verslaving, geweld en criminaliteit aan de orde van de dag zijn. Schilderen en het lezen van sprookjes houden Monica op de been, evenals de liefde van haar zus. Kunnen ze zich staande houden in een leven waarin het geweld van hun vader een steeds grotere bedreiging vormt?
Stilleven vertelt het verhaal van een jong meisje dat tot waanzin wordt gedreven. Hoeveel kan een kind aan?
 
Titel: Kruiend ijs
Auteur: Henk Witjes

Verhalenbundel met o.a.
‘Kruiend ijs’, eerste prijs Prozawedstrijd Woordenstroom. Een mooi, inleidend verhaal, doorspekt met herinneringen en ook met een randje dat op de een of andere manier de toon zet.
‘Doe maar normaal’, een zeer humoristisch verhaal.
‘Het gezonde boerenverstand zegeviert altijd’, eveneens een kostelijk verhaal, met een wijsheid die je dag niet GroenLinks of groenrRechts, maar frisgroen maakt.'
‘De goedaardige reus’, wederom een prachtig verhaal.
Een bundel die je op sleeptouw neemt en die je nieuwsgierig aan het luisteren houdt
 
Titel: In de schaduw van de waarheid
Auteur: Sonn Franken

Jaap is de op één na jongste zoon uit een gezin van 11 kinderen. De Duitse oorlogsmachine neemt bezit van zijn stad, ergens in West Brabant. Hij wordt als 17-jarige door de Duitse bezetter weggevoerd naar Duitsland om daar te werk worden gesteld en wordt opgeleid tot motorordonnans. Hij levert berichten af van het Oostfront tot aan de Franse kust. Konvooien begeleidt hij als de rijder voorop en sluit straten af om de colonnes doorgang te verlenen. Jaap leert dat de oorlog het slechtste en het mooiste in mensen naar boven brengt en dat er aan beide zijden goed en kwaad bestaat.
Vooral leert hij hoop te houden.
Titel: Fleur
Auteur: Motell Rijnen

Als Fleur veertien is, wordt ze door haar tweelingbroers gechanteerd. Ze is volgens hen een bastaard. Ze dwingen haar hun verziekte ridderspel mee te spelen en dat bepaalt de loop van haar verdere leven. Ze raakt emotioneel getraumatiseerd. Ze verlangt naar aandacht en liefde, naar een man die haar bemint. Haar echtgenoot Thomas doet dat niet, maar verbonden door een bizarre eed kunnen ze elkaar niet loslaten. Hij heeft zijn vrienden in de kroeg en zij heeft haar minnaars. Dan verschuiven alle panelen en ontdekt ze dat haar broers gelijk hadden, toen ze haar een bastaard noemden. Ze leert haar biologische vader kennen…
 
Titel: Pesten, een kwestie van overleven?
Auteur: Johan Werkman

Een aangrijpend luisterboek over een jongen die binnen en buiten schooltijd werd gepest. Het laat zien waar dit uiteindelijk toe kan leiden. De auteur, Johan Werkman, heeft zelf ervaren hoe het is om gepest te worden. In zijn eigen leven én dat van zijn kinderen. Met dit boek probeert hij antwoord te geven op de altijd gestelde vraag van radeloze kinderen en hun ouders: ''hoe kan ik het pesten stoppen?'' Een verhaal wat je niet loslaat en je aan het denken zet.
 
Titel: Is autism een beperking of beperkt de omgeving de
Auteur: Julia Bregts

Julia ontmoet de autistische Romeo via internet en hij meldt haar een boek te willen schrijven. Het maakte iets in Julia wakker en ze leert zichzelf open te stellen. Julia is moeder van een autistische dochter en Romeo leerde haar verder te kijken dan alleen het autisme. Ze krijgen een relatie en Julia ziet patronen. Zo is hij naar zijn moeder toe agressief en dwingend, terwijl hij voor Julia juist heel lief en zorgzaam is. Het boek van Romeo, met Julia als de ghostwriter, maakt veel los bij zijn moeder. Ze wordt er jaloers en boos van, en eist dat het boek niet verschijnt. Beperkingen rondom autisme, dat is waar dit realistische luisterboek over gaat.
Titel: Hartsvriendin gezocht
Auteur: Jellie Bouwstra

Iris, een slimme jonge vrouw, verhuist naar Utrecht voor haar werk als laborante. Ze heeft nog nooit een beste vriendin gehad. Tussen haar collega’s valt ze uit de toom en ze praat hardop tegen haar kat. Dan scheur ze een advertentie van beste-vriendingezocht.nl uit een tijdschrift en haar zoektocht begint, waarbij ze belandt in situaties die ze op haar eigen wijze het hoofd biedt. Lukt het haar om een beste vriendin te vinden, of raakt ze afgeleid door Mike, die ontzettend aantrekkelijk is -maar o zo vervelend? Of door Wouter, de man die haar opfleurt als een date niet komt opdagen.
 
Titel: Thuisgekomen
Auteur: Geertrude Verweij

Op aandringen van haar beste vriendin, en gedwongen door geldgebrek, stemt Stella toe dat de voor haar onbekende Berend met zijn kinderen bij haar in huis komen wonen. Ondanks hun verschillende achtergronden blijken Berend en Stella het goed met elkaar te kunnen vinden, maar helemaal perfect is het niet. De moeder van de drie kinderen zorgt voor onrust en verdriet, en wie is de onbekende man die regelmatig in de omgeving van het huis opduikt Het wordt voor Stella erg ingewikkeld.
 
Titel: Evenwicht
Auteur: Martyn van Beek

Na een moeilijke jeugd heeft Marli haar leven op orde en wil eindelijk iets aan haar overgewicht doen. In het Oostland ziekenhuis, waar ze op de medische registratie werkt, worden maagverkleiningen uitgevoerd door een alom geprezen chirurg. Marli wil meer over de ingreep weten en duikt in de patiëntendossiers, maar komt dan tot een schokkende ontdekking. Als ze bedreigd wordt, wil ze de waarheid naar buiten brengen, maar tegen welke prijs…
 
Titel: Muurbloem
Auteur: Gaby Rasters

De tijdschriftjournaliste Daantje krijgt opdracht om een verhaal te schrijven over de overspel-dating-websites. Ze vraagt zich af waarom juist zij deze opdracht krijgt. Volgens haar baas is zij - als muurbloempje - goed in staat met een goed verhaal te komen. Ze meldt zich aan onder de naam ‘Muurbloem’ en ze belandt in een wereld van gezellige gesprekken tot pure vunzigheid. Iemand heeft het op haar gemunt en niets is wat het lijkt. Ook in de echte wereld is ze niet langer veilig.

 
Titel: Banden met Bouterse
Auteur: ThonSchreuders

Ronald Haamstede groeit op in Suriname en wordt na zijn studie in Nederland een bekende wetenschapper en zakenman die een glansrijke carrière doormaakt. Echter, door een incident als piloot in zijn jonge jaren in Suriname, worden Ron en zijn gezin op latere leeftijd meegezogen in een angstig avontuur dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Decembermoorden op Fort Zeelandia. Door de geheel eigen schrijfstijl van auteur Thon Schreuders ontstaat een avontuur in hoog tempo, waarbij de luisteraar wordt meesleept in een spannend fictief verhaal dat soms dicht tegen de realiteit aanschuurt.
 
Titel: Blind vertrouwen
Auteur: Diverse

30 spannende verhalen van Nederalndse en Vlaamse auteurs.
Titel: De gekwelde man
Auteur: Charles Dickens

Vertaald door Mark van Dijk

Redlaw is een scheikundeleraar die van tijd tot tijd wordt bezocht door zijn kwelgeest. Deze geest herinnert Redlaw zoveel mogelijk aan het onrecht en het verdriet dat hem in het verleden is aangedaan, waardoor hij het nooit kan loslaten. Dan stelt de geest voor om Redlaw te verlossen van de herinnering aan de pijn waaronder hij gebukt gaat. Redlaw gaat overstag, maar dan blijkt dat hij niet meer de warme en liefdevolle man is, die hij altijd geweest is. Erger nog, zijn gift komt met een prijs: Het geschenk van vergeten zal Redlaw doorgeven aan een ieder die in zijn buurt komt. Met zijn onverschilligheid besmet hij zijn opgewekte conciërge Swidger, de liefdevolle familie Tetterby en één van zijn studenten. Ze worden allemaal zo zuur als de scheikundige zelf. Met pijn en moeite weet Redlaw de zorgzame Milly, de vrouw van de conciërge, te ontzien, maar hoe lang kan hij dit vol houden en komt hij ooit nog van die vloek af?
 
Titel: Parallellum
Auteur: Henk van Kalken

Sportschooleigenaar Mees Blocker heeft het moeilijk, omdat zijn vriendin Lotta de relatie heeft verbroken. Hij wil haar terug, maar weet niet hoe hij dat aan te pakken. Als zijn neef Peter tijdens een familiereünie een andere neef vermoordt, wordt Mees door de politie als getuige gehoord. De vermoedelijke dader is van de aardbodem verdwenen. In de buurt van de crimescene wordt een zwart sieraad gevonden. Mees ontdekt dat hij hiermee naar een parallelle wereld kan reizen. Hij zoekt contact met Lotta en weet haar belangstelling te wekken. Ze gaan samen op onderzoek uit en krijgen daarbij hulp van hun wijze vriend Theo. Een spannend verhaal over liefde, vriendschap, spiritualiteit en vreemde belevenissen.
Deel één van een tweeluik.
 
Titel: Traversum
Auteur: Henk van Kalken

Na Parallellum is Traversum het tweede deel in het tweeluik.
Mees, Lotta en Theo reizen opnieuw naar een andere dimensie om een Tibetaanse vrouw te redden, die daar per ongeluk is terechtgekomen. Ze komen erachter dat ze inmiddels doorgereisd is naar een gevaarlijke wereld: Traversum. De drie vrienden reizen haar achterna. In dit luisterboek worden naast de spannende avonturen en onverwachte ontmoetingen weer de favoriete thema's van Henk van Kalken nader uitgewerkt: liefde en spiritualiteit.
 
Titel: Alles en niets
Auteur: Henk van Kalken

In deze bundel met eenenveertig columns geeft Hank van Kalken zijn kijk op de wereld, die soms groter en soms kleiner is dan Roderwolde, een klein, groen dorp in de kop van Drenthe. Bijzondere observaties en notities van verdriet, humor, ergernis, tevredenheid, boosheid, kalmte en berusting.
 
Titel: Dossier Doel
Auteur: Sonn Franken

Ben, een oudere aan lager wal geraakte journalist, heeft zich in Dossier Doel vastgebeten en is niet van plan op te geven. Dan komt Jean-Pierre, de regiomanager van de Vakkrant, in een slangenkuil terecht en moet hij alle zeilen bijzetten om niet ten prooi te vallen aan corruptie, terrorisme en internationale complotten. Dossier Doel is meer dan een spannende en realistische thriller. Door het uitstekende research van de auteur kan het werkelijk wat in gang zetten.
 
Titel: Dossier Europa
Auteur: Sonn Franken

De wereld krijgt te maken met een virus. Overheden laten niets los en bedrijven met een duistere doelstelling deinzen nergens voor terug. Politici hanteren een dubbele agenda. In de samenhang leidt dit tot het tweede avontuur van Jean-Pierre, journalist van De Vakkrant. Op een zeilvakantie in de Caraïben de eerste aanzet, en bij thuiskomst blijkt er nog veel meer aan de hand te zijn. Dossier Europa is het spannende vervolg op Dossier Doel.
 
Titel: Vlucht naar Curacao
Auteur: Debby van den Bergh

Het ontroerende en meeslepende verhaal over een vrouw die op verschillende vlakken afscheid neemt,welke emotionele worstelingen daarop volgen en de richting die ze aan haar leven geeft. Dicht onder de oppervlakte ligt de hunkering naar liefde, geborgenheid en aandacht. Oprecht, ongekunsteld, vrolijk en bovenal puur en eerlijk.
 
Titel: Niets te verbergen
Auteur: Aglaia Bouma

Maud is een prostituee die probeert zich staande te houden in het Nederland van de nabije toekomst. Haar persoonlijke gegevens zijn opgeslagen in elektronisch dossiers. Dat betekent dat ze geen privacy heeft en in haar vrijheid wordt beknot Ze heeft er geen problemen mee dat de  overheid en het bedrijfsleven bijna alles over haar weet. Zij heeft niets te verbergen en dus ook niets te vrezen. Toch…?
 
Titel: Het midden van nergens
Auteur: Yvonne Deinert

Tijdens een middag shoppen ontdekt Pasca een oud amulet in een winkeltje. Dit leidt tot de ontmoeting met Geertje, die een groot deel van haar leven een geheim met zich meedroeg en daar nog steeds last van heeft. Terwijl Pasca op zoek gaat naar haar eigen identiteit raakt ze betrokken in spannende verwikkelingen. Ze wordt hevig verliefd op een foute jongen, krijgt ruzie met haar hartsvriendin en ontdekt ze na een emotioneel gesprek dat keuzes slecht kunnen uitpakken.
 
Titel: Terug naar Wouw
Auteur: Karin Martens

Terug naar Wouw is het vervolg op de debuutroman Never too Late van Karin Martens over haar turbulente leven in Griekenland. Haar leven kent extreme ups en downs en schrijven is haar missie geworden. Terug naar Wouw is een meeslepend verhaal waarin ze oude deuren opent naar het verleden. De emoties stromen als vanzelf naar binnen. Ze neemt je mee op reis vanuit Wouw naar Griekenland en Aruba. Toch keert ze steeds weer terug naar Brabant.
Haar verhaal is meerdere malen het onderwerp geweest van het tv-programma Memories van de KRO.
 
Titel: Een brief aan Yiannis
Auteur: Karin Martens

Met hart en ziel schreef Karin Martens dit boek als het vervolg op Never too late en Terug naar Wouw. Ze deelt de reis en de innige zielsverbinding met Yiannis Kakakis in een voortdurend proces van aantrekken en afstoten. Zwaar en pijnlijk voor beiden. Het is de brief die ze hem schreef nadat hij de deur voor haar sloot en geen contact meer wilde.
Haar verhaal is meerdere malen het onderwerp geweest van het tv-programma Memories van de KRO.
 
Titel: De kroonprins
Auteur: Jacob Vis

Historica Julia Wevers doet promotieonderzoek naar de beweegredenen van Nederlandse vrouwen om als bruid van een IS-strijder naar het oorlogsgebied in het Midden-Oosten af te reizen. Bij alle vrouwen liep de bruidsvlucht slecht af. Hun mannen zijn dood, gevlucht of gevangen genomen en zitten met duizenden in gevangenkampen. De IS-bruiden willen terug naar Nederland, maar hun kansen zijn klein. Julia heeft een bijzonder motief voor haar onderzoek. Haar vriend Ahmed Al Rachid, de beoogde kroonprins van IS, leidde jarenlang een dubbelleven als mol in Nederland. In 2017 pleegde hij een aanslag op regeringsleiders van Rusland, Oekraïne en Nederland, die op het nippertje mislukte. Ahmed kreeg dertig jaar gevangenisstraf die hij uitzit in Vught. Julia, die geen weet had van het dubbelleven van haar vriend, blijft hem tijdens zijn gevangenschap trouw bezoeken. Ze verricht haar onderzoek in Syrië met een team van de AIVD onder leiding van de topspion Rein Meesters. Hun rapport maakt indruk op het kabinet, maar het politiek beladen voornemen om de vrouwen terug te halen breekt abrupt als IS in Nederland een aanslag pleegt waarbij tientallen doden vallen.
 
Titel: Adam
Auteur: Christon

Op een avond dat Ajax in de halve finale staat van de Champions-League wordt Adam gerekruteerd door XXX (Triginta), een eeuwenoud geheim genootschap. Zij komen 's avonds bijeen in een verborgen vertrek in de Oudemanhuispoort waar Adam overdag rechten studeert. Hij is geïntrigeerd door dit genootschap en vooral door Camiel van Boetzelaer, de mysterieuze en eloquente preses. Adam bijt zich vast in het genootschap en probeert ermee indruk te kunnen maken op zijn adoptievader. Zijn biologische ouders komen uit Marokko, maar zijn hem niet bekend. Een warrige tijd volgt voor Adam. De ontgroening en extravagante avonden van XXX, zijn leven met zijn Gooische vrienden in het studentenhuis en zijn vrijzinnige vriendin Tatum vragen om zijn aandacht. In deze hectiek start hij een zoektocht naar de ware motieven van het genootschap, waarbij zijn identiteit in ander licht komt te staan.
 
Titel: Anoniem
Auteur: Sandra Berg

Een simpele valpartij, een gebroken enkel, gips... Maar de pijn en de diagnose CRPS, verandert Amanda's leven in een nachtmerrie. Dan verdwijnt haar dochter Katie en wordt ze gedwongen samen met Michael actie te ondernemen. Michael voert zelf een gevecht tegen zijn eigen pijn. Amanda kan, afhankelijk van medicatie, haar huis nauwelijks verlaten. De situatie wordt hachelijk als Katie betrokken blijkt te zijn bij een dreigend schandaal rondom Medpro in Marbella en het revolutionaire pijnmedicijn Agestico, wat zowel door Amanda als Michael wordt gebruikt. Amanda stort zich in de strijd tegen de tijd én tegen de pijn. In de verhaallijnen van deze thriller staan de thema's wanhoop en pijn centraal.
 
Titel: Onder de oppervlakte
Auteur: Sandra Berg

In het Grotelse Bos wordt de lege auto aangetroffen van Renée Silver. Van de vrouw ontbreekt elk spoor. Als de journaliste Julia de opdracht krijgt om hierover te schrijven, maakt ze kennis met Chris, de vriend van de verdwenen vrouw, en zijn vreemde getraumatiseerde dochtertje Meggie, die in haar eigen wereld leeft. Het lijkt onmogelijk om contact met haar te krijgen. Wat ze zegt is aan niemand gericht en het slaat nergens op. Het lijkt erop dat het meisje over bovennatuurlijke gaven beschikt of weet ze meer van wat er is gebeurd?
 
Titel: De nacht van de wolf
Auteur: Sandra Berg

Freelance journaliste Julia ontdekt in het natuurgebeid De Peel een aantal dode dieren. Het zijn vooral de sporen bij de kadavers die haar verbazen. Het lijken sporen van een wilde hond, maar dan flink wat groter. Er gaan geruchten dat er een wolf is gesignaleerd. Julia gaat op onderzoek uit en ze krijgt hulp van de fotograaf Ian en de bioloog Ernest. Dan wordt het verscheurde lichaam gevonden van een oude vrouw en Julia komt in contact met Gilles, die oorspronkelijk uit de Peel komt en na jarenlange afwezigheid weer terug is. Het lichaam van de kleinzoon van de vermoorde vrouw wordt ook gevonden, eveneens totaal verminkt. Is het mogelijk dat er in de Peel een wolf rondloopt?
 
Titel: Geen weg terug
Auteur: Sandra Berg

Lisa's leventje lijkt zo gemakkelijk. Rijke ouders en getrouwd met een knappe, rijke man en ze hebben een mooie dochter. Het ontbreekt haar aan niets en ze heeft niets te klagen. Toch is Lisa niet gelukkig. Haar man en dochter respecteren haar niet en haar leven bestaat alleen maar uit lunchen en winkelen met haar moeder, die haar maar een dromer vindt. Alleen fotografie geeft haar nog enigszins bevrediging. Lisa zoekt haar heil op het internet en leert zo een Zweedse man kennen. Ze vindt het prettig om met hem te e-mailen. Dan ontdekt ze dat haar man vreemd gaat, en besluit ze om naar Zweden te vertrekken, naar de enige man die haar begrijpt.
 
Titel: De erfenis
Auteur: Sandra Berg

Claartje is 32 jaar oud en getrouwd met Patrick, die een erg drukke baan heeft. Ze is impulsief en heeft weinig zelfvertrouwen. Ze vermoedt dat Patrick vreemd gaat met zijn secretaresse.
Dan overlijdt haar oom Polle, waar ze als kind veel contact mee had, maar sinds hij naar Zweden emigreerde, verwaterde het contact. Polle heeft haar zijn dierenpension nagelaten, maar alleen onder de voorwaarde dat ze het minstens één jaar moet runnen. Als Claartje haar man samen met zijn secretaresse ziet bij een juwelier waar ze een sieraad uitzoeken, neemt ze het besluit naar Zweden te vertrekken. Ze probeert daar orde op zaken te stellen met behulp van de aantrekkelijke Peppo. Patrick reist haar achterna om haar het een en ander uit te leggen...
 
Titel: Moeder is boos
Auteur: Lineke Breukel

Dit biografische werk is het aangrijpende en gruwelijke relaas van de traumatische jeugd van Marijo Bakker. Een jeugd die door haarzelf decennialang goed verborgen werd gehouden omdat deze te afschuwelijk was om er zelfs maar aan herinnerd te worden. Met behulp van aantekeningen en verhalen heeft schrijfster Lineke Breukel een reconstructie gemaakt van al de gruwelijkheden die Marijo vanaf haar negende heeft moeten doormaken. Jarenlang werd zij misbruikt door zowel haar vader als haar broer en na verloop van tijd zelfs verkocht aan ieder die haar maar misbruiken wilde.
Met dit boek hoopt Marijo niet alleen weer een stap verder te komen in de verwerking van haar schokkende jeugd, maar tevens lotgenoten op te roepen het zwijgen te doorbreken.
 
Titel: Partenspelers Deel 1 Time-out op Texel
Auteur: Roos Verlinden

Deel 1: Time-out op Texel
Ze is niet piepjong, maar ook niet stokoud. Ze woont tijdelijk op Texel. Haar man is met zijn zeiljacht vertrokken voor een wereldreis. Ze hoopt dat hij nooit meer terugkomt. De erfenis van haar ouders omvat meer en belangrijkere zaken dan geld en spullen alleen. Partenspelers is een fascinerende en intrigerende roman over de rol die anderen onbewust in je leven spelen. Over de dominantie van ouders, over de gestoordheid van hen die je dacht lief te hebben. Over verloren vriendschappen, situaties waar je geen invloed op had en, vooral, het gunnen van kansen aan jezelf.
 
Titel: Partenspelers Deel 2 Deelgenoten
Auteur: Roos Verlinden

Deel 2: Deelgenoten
Ze is niet piepjong, maar ook niet stokoud. Ze woont een jaar in Denemarken. Met de man die ze in een tijdelijk verblijf op Texel leerde kennen. Door wat ze met hem deelt wordt ook hij zich bewust van de dominante rol die anderen onbewust in je leven spelen. Dan duikt er iemand op die met verhelderend licht een angstige schaduw verjaagt uit haar verleden. Het is mede door die bevrijding dat ze haar leven, met hem als deelgenoot, inhoud én toekomst kan geven. 
 
Titel: Zijdelings
Auteur: Sophie Ester

De familie Vanhoven woont in Sydney na een aantal turbulente jaren in de strijd tegen hun vijand Robert Dayle. Carol is inmiddels een volwassen vrouw en aan de zijde van een  beroemde rockster probeert ze inhoud aan haar leven te geven. Het geluk dat ze dachten te vinden is echter betrekkelijk, al is er van de oude dreiging geen sprake meer. Een nieuw probleem dient zich aan met verschrikkelijke gevolgen. Het gaat om wraak over een genomen beslissing van jaren eerder. Niemand ziet het aankomen. Tot de puzzelstukjes met vaart en spanning in elkaar vallen.
Zijdelings is na Ommekeer het tweede deel van de vierdelige misdaadromanserie over het leven van Steven, Jamey, Robin, Vincent en Carol Vanhoven.
- Powered by Citoweb -